Svecana haljina

Svecana haljina

уторак, 29. октобар 2013.

Haljine

Glumice i menekenke koje su redovne na crvenim tepisima iza sebe imaju gomilu stilista koji se trude da one izgledaju što bolje. Posle haljina koje je prve dizajnirao Herv Leže, a na koje su se kasnije oslanjali mnogi kreatori, strateški ubačene crne linije su postale glavni adut za šlank figuru.


Svecane haljine

Хаљинe обично носе жене и девојчице. Дужина хаљине варира зависно о моди и прилици. Може бити дуга до пода или кратка изнад колена. Изглед хаљине мењао се током историје. Постоји много различитих облика хаљина.

Haljine za zensku populaciju

Стари Римљани носили су доњу хаљину, тунику и горњу хаљину, тогу. Са временом хаљине су постале сложеније и раскошније. У градовима су модне промене биле чешће, док су на селима носили народну ношњу. Постајале су хаљине за свакодневно ношење и хаљине за свечане прилике, које су биле раскошније. У прошлости су главни материјали за израду хаљина били ланконопљапамуквуна и свила. Све до модерног доба, носиле су се готово искључиво дуге хаљине, оне до пода или дуге до чланка. Такође, све до око 1800. године, жене нису носиле панталоне, већ хаљине и сукње. У времену барока, носиле су се отмене хаљине са кринолинама и стезницима. У новије време, појавили су се нови материјали за израду хаљина, нови облици и кројеви хаљина.



http://www.youtube.com/watch?v=Pq-KhwoKcnM